luni, 17 noiembrie 2014

Iohannis cere rechemarea ambasadorilor din statele în care alegătorii români au fost „umiliți”

Președintele ales al României, Klaus Iohannis, a solicitat luni rechemarea de la post a diplomaților români acreditați în statele în care organizarea alegerilor prezidențiale a fost defectuaosă.

”Cineva trebuie să tragă consecințele votului defectuos din diaspora. Este foarte îmbucurător că aproape 400 de mii de români au votat în diaspora, este extrem de îngrijorător că mii de români nu au putut să voteze. Pentru asta, cei vinovați trebuie să răspunda cu funcția”, a subliniat Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

”Îl rog pe președintele în funcție să analizeze situația și să-i recheme de la post toți diplomații care se fac vinovați. Este un gest minimal să fie retrași ambasadorii și consulii de acolo de unde românii au fost umiliți”, a afirmat noul președinte al României.

Iohannis a subliniat că nu poate concepe situații în care concetățeni de-ai săi să fie tratați cu gaze lacrimogene pentru că vor să voteze. Presa a relatat că mai mulţi români care aşteptau să voteze în faţa secţiei din Torino, duminică în jurul orei locale 20.45, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce, potrivit relatărilor unor persoane aflate acolo, jandarmii ar fi intervenit cu gaze lacrimogene. Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene, duminică seară, în faţa secţiilor de votare de la Paris, unde sute de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, pentru că nu au putut să voteze, secţiile de votare închizându-se.

Totodată, el a transmis un gând bun pentru partenerii externi ai României, dând asigurări că va continua parteneriatul strategic cu SUA, că țara își va consolida rolul și locul în NATO și în UE.

”Voi dovedi că România este un partener serios, credibil și de cursă lungă”, a declarat Klaus Iohannis. În altă ordine de idei, el a solicitat Guvernului să prezinte în Parlament  bugetul pentru 2015. ”Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a spus el.

5 comentarii:

  1. Acest individ e la fel de mincinos ca basescu. Nici nu si-a inceput "munca" si vrea sa bage la puscarie .Concetatenilor sa traiti cu el in san si noapte in pat ,ca asta v-ati dorit .V-i sa urase cu binele castigat cu greu in urma cu doi ani. Atat ati "rezistat" si ati facut "schimbarea",care schimbare ? Ati adus hotii care au furat in doi ani 90 de miliarde de euro. Voi.unii colegi ai mei,serpi care musca mana ce le-a dat pensiile inapoi nu o sa aveti iertare !Sa de-a Dumnezeu sa va ia si pielea de pe voi ! Gh.Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici nu au trecut bine 48 de ore de la alegerea ca presedinte si Iohannis cere toata puterea pentru PNL "nou"! Eu inteleg ca PNL nou, in frunte cu Blaga si in echipa cu Predoiu, Videanu, Berceanu, Macovei, si, este previzibil ca la echipa vor veni si Basescu cu pupila sa Udrea - este nimic altceva decat PDL vechi si revopsit.
    Viitorul, dragi romani din diaspora si cei care ati votat prima oara, ca sa fericiti Romania, nu pare deloc luminos!...
    A propos - dragi romani din diaspora, daca tot a iesit presedinte cel pe care l-ati votat, va asteptam grabnic, sa va intoarceti in tara.
    Deoarece in Romania, cu Iohannis, veti putea trai dupa placul inimii voastre!
    NEDUMERITUL

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa stam drepti si sa judecam drept. Spunand " ne-am luat tara inapoi" noul presedinte a aratat clar ca tara va fi preluata( in timp, evident) de la baronii locali. Acesti baroni transformasera Romania intr-o zona feudala, totul depindea de bunul lor plac. Asa se explica "succesurile" din 2012 prin zone precum cea de la marea cea mare, zona Vrancioaiei, zona " padurii nebune" , zona de pe Arges in jos si multe alte zone in care oamenii cu creierele spalate au votat pe galeti, sacose, sacosele. mici si bere. Noul presedinte a mai spus raspicat" baroni, nu scapati de mine" ceea ce inseamna enorm , o trimitere clara la o reformare reala a societatii romanesti actuale. Desigur, asteptarile sunt mari dar inceputul e promitator. Sa speram ca si continuarea va fi la fel, adica: " nici munca fara paine dar nici paine fara munca" cu alte cuvinte, pentru antenisti: " epoca hotilor si a hotiilor fara numar, cu aprobare de la stapanire a apus".Si la final, ca noul presedinte doreste un partid liberal puternic, total reformat, e un lucru laudabil. Sa vedem insa cum va fi pusa in practica ideea.

      Ștergere